Gisteren was het Hemelvaartsdag. De dag waarop we eraan denken dat Jezus terugging naar de hemel.

Er staat in de Bijbel in het laatste hoofdstuk van Lukas dat ze Hem aanbaden en vervolgens vervuld waren met grote blijdschap. En Lukas sluit het boek af met het vers: “.…ze waren voortdurend in de tempel, terwijl ze God loofden en dankten…”.

Ik wil een paar gedachten met je delen die ik daar vanmorgen over had.

Zijn wij dat ook, lieve zus?

Vervuld met grote blijdschap?

God voortdurend lovend en dankend? In onze tempel? De tempel van de Heilige Geest?

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik ben momenteel helaas niet voortdurend in juichstemming en dat is dan nog heel voorzichtig uitgedrukt.

Maar Jezus heeft voor ons de prijs betaald! En Hij is, als onze toekomstige Bruidegom, een plek aan het voorbereiden die bijna gereed is! Dat is wel iets om ons enorm over te verblijden. En als ik daaraan denk, kom ik wel in juichstemming, want ik kan haast niet wachten! Ik denk dat dat moment zo dichtbij is! 

Maar tegelijk denk ik er moet nog wel een en ander gebeuren.

Misschien ben je niet getrouwd (geweest). Dus heb je nooit een voorbereiding van een bruiloft meegemaakt. Daar komt heel wat bij kijken. Tegenwoordig heb je zelfs weddingplanners; mensen die je kan inhuren die vervolgens alles voor je regelen zoals de bloemen, de trouwlocatie, de trouwauto huren etc . Je kan ook kiezen voor een DIY (do it yourself) variant. Daarbij kun je een draaiboek volgen en alles afvinken.

Maar voor deze Bruiloft is het anders.

Dit keer kunnen we niemand inhuren. Niemand kan onze voorbereiding doen. We kunnen namelijk niets afchecken, en dan zeggen, okay nu zijn we klaar. Maar er is een groot verschil. Dit keer hoeven we niet te stressen of alles wel af is. Dit keer mogen we in alle ontspannenheid de voorbereidingen doen. En weet je wat het gave is?? We kunnen onbeperkt tijd met Jezus doorbrengen, we kunnen Hem onbeperkt vragen stellen en naar Zijn antwoorden luisteren door Zijn Woord te lezen dat Hij ons heeft gegeven!

En dan nog iets:

Mijn Bruidegom houdt onvoorwaardelijk van mij, van jou! Hij accepteert ons helemaal volledig zoals we zijn, en dat is in proces! Hij kent ons zitten en ons opstaan, Hij kent jou en mij van binnen en van buiten! We hoeven ons niet anders voor te doen dan we zijn!

Maar is dat andersom ook? Kennen wij onze Bruidegom al een beetje?

Hoe kan ik Hem zoveel mogelijk leren kennen? In die zin is voorbereiding wel erg belangrijk. Je wilt toch weten met wie je gaat trouwen? Je gaat toch hopelijk niet trouwen met iemand die je nog niet zo goed kent of waar je vooral anderen over hebt horen praten? Je wilt je toekomstige partner toch zelf goed leren kennen, omdat je van die persoon houdt? Je wil je Geliefde toch ook door en door kennen als je voortaan de rest van je (eeuwige) leven met Hem gaat doorbrengen?

We hoeven ons echter niet voor te bereiden vanuit een verplichting, een moeten of een gevoel van anders zijn we misschien niet goed genoeg, maar omdat je het verlangen hebt om Hem het beste van jezelf te geven!

Misschien heb je zoiets van: Past dit wat je zegt wel bij coaching? Ja, dit is coaching. Bijbelse coaching. Ik wil je coachen vanuit de Bijbel om te groeien in levensheiliging, omdat daar onze antwoorden voor onze geestelijke, psychische en lichamelijke gezondheid liggen. Daar liggen onze échte antwoorden als het gaat om o.a. stress, angst en bezorgdheid te overwinnen. Niet in wereldse technieken of psychologische methodes, al wil God alles ten goede gebruiken en soms gebruiken we hulpmiddelen omdat we nog niet zo ver zijn. Nogmaals, we zijn allemaal in proces en dat is okay! Maar er is een strijd gaande om jouw lichaam, jouw ziel en ook jouw geest en de duivel wil die maar al te graag winnen. Het wordt tijd dat we leren om in onze geestelijke identiteit te staat als geestelijke dochters van de Vader. En daarom deze mail voor jou!

Niet alleen zal je relatie met Jezus versterkt worden en leer je Hem beter kennen, maar doordat je je op Hem richt, ben je veel minder met jezelf bezig. We zijn vaak, meestal zelfs, veel te veel bezig met onszelf, bijvoorbeeld vanuit onzekerheid, of angst, of omdat we ons zorgen maken of medelijden voor onszelf voelen. Maar als we ons op Jezus richten, op wie Hij is en wat Hij graag wil, dan zal die onzekerheid en angst en andere dingen die ons zo zelfgericht maken, steeds minder worden. Alles wat aandacht krijgt groeit. Nu je die negatieve gedachten niet meer voedt met negativiteit, maar ze voedt met de beloftes van God en je je dus richt op goede gedachten, zullen de negatieve gedachten sneller verdwijnen. Is dat niet gaaf?

Hoe is dat voor jou? Merk je dat verlangen misschien niet zo? Vraag jezelf dan eens af hoe dat komt. Wat staat dat verlangen momenteel in de weg?

 

Lizzie Kamerling