Klik hieronder op de blog die je wil lezen

Hoe negatieve patronen ontstaan

De reguliere hulpverlening staat er bol van. We moeten onze hardnekkige negatieve patronen leren herkennen en doorbreken en overal zijn er allerlei hulpvormen beschikbaar om ons daarbij te helpen. Wat zijn patronen eigenlijk en belangrijker nog: hoe ontstaan deze patronen precies?

Het is een kwestie van loslaten

Vandaag is mijn zoon vertrokken om naar het buitenland gegaan.  Voor het eerst. Alleen.

Hij heeft besloten om wat uitdagingen voor zichzelf te overwinnen en hij verwacht dat deze reis hem daarin gaat helpen.

Gods goud lijmt je scherven!

We kwamen hen onderweg tegen. Twee mensen met beiden een hond bij zich. Qua grootte niet echt verschillend. De één begon tegen de ander te blaffen. Hij ging helemaal tekeer. Maar die andere hond… 

Help! Ik voel weerstand (deel 1) 

Weerstand, we hebben er allemaal van tijd tot tijd mee te maken.


Je krijgt informatie op welke manier dan ook. Misschien lees je een artikel, misschien vertelt iemand iets tegen je over hoe hij of zij bepaalde dingen ziet, misschien luister je naar een podcast of ben je een boek aan het lezen. Maar je merkt bij jezelf dat je compleet in de weerstand schiet. Je gaat misschien met je armen over elkaar zitten, je raakt misschien wat geagiteerd of geïrriteerd, het geeft je stress. 

Herken je dat? 

Hoe zit het met je dankbaarheidscore?

Op een schaal van 1 tot 10: hoe zit het met je dankbaarheidscore, gemiddeld gezien?

Afgelopen week mochten we het Paasfeest vieren. Het feest van Overwinning!

Ik moest me daarna even over een teleurstelling heen zetten, want ik had eerlijk gezegd gehoopt dat God Zijn Bruid zou hebben opgenomen en dat ik niet meer hier zou zijn, maar aan de voeten van mijn Bruidegom. 
 

Soms is het bij een teleurstelling dan juist extra goed om bij dit thema stil te staan. Want… hoe zit het? Ben ik nog een beetje dankbaar vandaag, nu ik toch nog op deze zieke aardbol rond loop?

Help! Ik voel weerstand! (deel 2)

In de vorige blog hadden we het al over weerstand voelen in bepaalde situaties. 

Misschien heb je je wel in het voorgaande herkend en vraag je je nu af of het nu goed of juist fout is dat je zo reageert. Weet dat het een menselijke, natuurlijke reactie is. Ook al is iets echter een menselijke reactie, als christenen zijn we echter ten allen tijde geroepen om dingen aan de Waarheid te toetsen.

Die grijze haren in de spiegel… maar ik ben okay!
Dat overgewicht duidelijk zichtbaar in de spiegel… maar ik ben 100% okay!
………………….….., maar ik ben 100% okay! (vul maar in voor jezelf]

Als Zijn dochter vindt jouw hemelse Vader jou 100% okay! En dat is het enige dat telt!

Maar hoe vaak gebeurt het niet dat je voor de spiegel staat en denkt: ik ben helemaal niet zo okay? Misschien niet precies in deze bewoordingen, maar misschien wil je of kun je niet eens naar jezelf in de spiegel kijken ?

Mag ik even verdrietig zijn?

Afgelopen week toen ik een keer door mijn Facebook tijdlijn scrollde, kwam ik een blog tegen van iemand. Nu lees ik ontzettend graag en er zijn vele blogs die me door de jaren heen hebben bemoedigd. Daarnaast schrijf ik ook graag zelf blogs en ik bid dat ik daarmee ook anderen mag bemoedigen.

Maar de blog die ik afgelopen week tegenkwam…

Wauw.