22 april 2022 - auteur Lizzie Kamerling


Op een schaal van 1 tot 10: hoe zit het dan met je dankbaarheidscore, gemiddeld gezien?

Afgelopen week mochten we het Paasfeest vieren. Het feest van Overwinning!

Ik moest me daarna even over een teleurstelling heen zetten, want ik had eerlijk gezegd gehoopt dat God Zijn Bruid zou hebben opgenomen en dat ik niet meer hier zou zijn, maar aan de voeten van mijn Bruidegom. Er waren zoveel dingen die daarheen leken te wijzen, maar het mocht helaas nog niet zo zijn. [en geloof je niet in een opname vóór de grote verdrukking, is het helemaal okay, ik hou van je en dan verschillen we gewoon van visie daarover]. 
 

Soms is het bij een teleurstelling dan juist extra goed om bij dit thema stil te staan. Want… hoe zit het? Ben ik nog een beetje dankbaar vandaag, nu ik toch nog op deze zieke aardbol rond loop?

Ik kan je vertellen dat ik inmiddels na dat gevoel van teleurstelling [ik zat op een score van een mager zeventje denk ik] dat weer helemaal is verdwenen, weer ontzettend dankbaar ben, want er is me nu meer tijd gegeven om in ieder geval mijn geliefden te waarschuwen en voor hen te bidden, die Jezus nog niet hebben aangenomen als Heer en verlosser! Kennelijk waren er nog dingen die we nog niet wisten en Gods timing is altijd de beste! Dus helemaal goed zo!

En ja, nu kan ik gewoon weer verder waar ik gebleven was, met anderen te helpen, iets dat ik zo ontzettend graag doe!

Hoe is dat voor jou?

Hoe zit het met jouw dankbaarheidsscore? [niet dat we dat hoeven te meten natuurlijk ]


Of vraag je jezelf stiekem een beetje af waarom dankbaarheid zo belangrijk is? Heb je het idee dat er momenteel niet zoveel in je leven is om dankbaar voor te zijn?


Vanuit dankbaarheid leven is een opdracht in de Bijbel. Vaak weten we wel dat we dankbaar zouden mogen zijn, maar in de praktijk kan dat een ver van onze bed show zijn. Want dankbaar zijn als alles goed gaat, is gemakkelijk. Maar dankbaar zijn ook al valt alles om je heen in duigen is veel lastiger.


Ik weet in ieder geval dat ik in mijn eigen leven regelmatig beheerst werd door o.a.zelfmedelijden, slachtofferschap, afgunst en jaloezie of pijn. Maar wist je dat dankbaarheid daar een tegengif voor is? God geeft niet voor niets die opdracht, Hij weet veel beter dan wij dat en waaróm het zo goed voor ons is. En voor het geval je dat nog niet doorhebt, ik ga het liefst meteen voor Gods oplossingen. Dat zijn altijd de beste. Daarom wil ik die oplossingen ook zo graag aan anderen leren. Want ik gun jou ook het aller-, aller-, Allerbeste!


Daarom is de dankbaarheidschallenge weer van start gegaan in de online Parel Academie! Om te oefenen als je het lastig vindt om dankpunten te bedenken. Of als je wilt oefenen om meer vanuit dankbaarheid te leven.  Dus ik wil je van harte uitnodigen om mee te doen!


Klik hier voor meer informatie hierover of klik hier om meteen lid te worden als je dat nog niet bent!  Hoe zit het met je dankbaarheidscore?