12 mei 2022 - auteur Lizzie Kamerling

Die grijze haren in de spiegel… maar ik ben okay!
Dat overgewicht duidelijk zichtbaar in de spiegel… maar ik ben 100% okay!
………………….….., maar ik ben 100% okay! (vul maar in voor jezelf]


Als Zijn dochter vindt jouw hemelse Vader jou 100% okay! En dat is het enige dat telt!


Maar hoe vaak gebeurt het niet dat je voor de spiegel staat en denkt: ik ben helemaal niet zo okay? Misschien niet precies in deze bewoordingen, maar misschien wil je of kun je niet eens naar jezelf in de spiegel kijken ? Als dat het geval is dan ben je een of meer leugens van het andere koninkrijk gaan geloven. Want die wil heel graag dat jij niet blij bent met wat of wie je in de spiegel ziet!


Die wil heel graag jou van alles aanpraten:

  • Echt je haar zo, is géén gezicht. Nee, de andere kant ook niet.
  • Je ziet er best moe uit zeg.
  • Zie je die rimpel, die zat er vorig jaar nog niet.
  • Je kan wel zien dat ik ouder ben geworden.
  • Die onderkin, vreselijk!
  • Ik wordt er ook niet jonger op
  • Wauw, nog meer grijze haren, ik moet echt mijn haar verven.

Niks opbouwend. Niks bemoedigend. Het zorgt dat je een <blêêêh> gevoel krijgt. Of erger nog.

Dat je een afkeer van jezelf hebt of dat het dat gevoel van voortdurend tekort schieten dat je al had nog meer versterkt.

Hoe is dat voor jou? Ben je blij met wat je in de spiegel ziet? Met alles? echt alles?

Super! Dank God en ga verder met je leven!

Zo niet, dan is deze blog voor jou. Lees dan nog even verder. Wist je dat God je liefheeft en volledig accepteert? Ook met je grijze haren? Ook met je fouten? Ook met die onderkin? Ook al voelt je het niet? Ook al …..?

Ja. Ja. Zeker!

Ik zie je al knikken. Je weet het hè. Maar hoe komt het dan dat als je in de spiegel kijkt je dan toch niet blij bent met jezelf?

Zou het kunnen dat.. Je het wel met je verstand weet, maar dat je het diep van binnen niet voelt? Of niet gelooft? Of beide misschien?

“Ja maar dat komt omdat ik eerst liefde moest verdienen bij mijn ouders .”
“Er is altijd tegen me gezegd dat ik niet gewenst was. “
“wat ik ook deed, het was nooit goed genoeg.”

Misschien heb je die leugens van het andere koninkrijk, dat je niet goed genoeg zou zijn, al meegekregen vanuit je jeugd. Het kan zijn dat mensen dat tegen je hebben gezegd. Of dat je pas liefde kreeg als je het goede deed. Een goed cijfer haalde op school. Deed wat binnen het plaatje paste. Of misschien voel je vaak afgewezen zonder echt te weten hoe het is ontstaan.

Maar dat ligt achter je. Wat zegt God tegen je?

Ik heb je ontzagwekkend wonderlijk gemaakt. Jouw begin stond al in Mijn boek beschreven, zelfs voordat je nog maar bestond. (naar Psalm 139). Zie jij die vrouw zoals God je bedoelt heeft? Zie jij in de spiegel wat God ziet als Hij naar je kijkt? Zie jij dat je in Jezus volmaakt geworden bent en dus mooi en 100% okay zoals je nu bent?

God maakt geen foutjes! God vergist zich nooit!

Dat is de Waarheid. Het andere is een leugen. Het andere klopte niet. Het andere is in je verleden. Terwijl God je nu de Waarheid zegt! Wat anderen hebben gezegd was je verleden, wat God zegt in Zijn Woord is je Toekomst! [Dat geldt trouwens voor alles wat er in ons leven omgaat!]

Alles wat je hoort in je hoofd klopt ook niet! Dat zijn ook allemaal leugenstemmetjes die door het andere koninkrijk worden ingegeven. Daarom is het super belangrijk (en is daar ook aandacht voor in een traject) dat je o.a. weet wat jouw positie is, hoe het andere koninkrijk werkt en hoe je gedachten werken. Als je dat namelijk niet helder hebt, dan ben je veel gemakkelijker te vangen.

Het is aan ons de keuze om de leugens die haaks staan op Gods Waarheid te blijven geloven of we gaan de Waarheid die God over ons spreekt, leren geloven en laten de leugens bij de Vader der leugens.

Welke keuze maak jij?

Door het uit te spreken, maak je als het ware een commitment naar jezelf maar ook naar God toe! Dat je het anders wil. Misschien denk je: maar dan moet ik het waarmaken en dat lukt niet. Nee, we kunnen niets waarmaken vanuit onszelf. Maar God kent ons hart. Is het je verlangen? Of zou je het een verlangen willen maken? We mogen vallen en weer opstaan. Maar zet die eerste stap om weer op te staan die keuze te maken! 

In de Parel Academie, de gratis online community van Unique Pearl, kun je nog een stap verder gaan en het daar als een commitment, als het ware als een stap in geloof, onder de post plaatsen. Daar kun je ook je vragen stellen, als je nog vragen hebt naar aanleiding van deze blog. Ook mag je daar al je andere vragen stellen als het gaat om te leren overwinnen! Klik hier voor meer informatie hierover of klik hier om meteen lid te worden als je dat nog niet bent!  

Heb je een gebied in je leven waar je overwinning, vrijheid of herstel in zou willen hebben en zou je hulp daarin kunnen gebruiken? Klik dan hier en stuur me dan gerust even een mailtje of reageer via het  contactformulier.
Je bent 100% okay!