12 juli 2022 - auteur Lizzie Kamerling


Onze woonkamervloer wordt vernieuwd.  Manlief legt er deze komende een nieuwe laminaatvloer in.

Ja en soms gaat er iets mis. Soms gaat het faliekant mis. In dit geval: manlief riep om hulp om samen de kast te verschuiven, maar ik hoorde het niet. Toen dacht hij. Ik doe het zelf wel even. Ik doe het wel alleen.

Waaaaahhh!!! Daar gingen de glazen.

Denk je dat ook weleens als het gaat om andere zaken in het leven? Als het gaat om keuzes maken, als het gaat om gebieden in je leven waar je overwinning nodig hebt? Denk je dan ook “Ik doe het zelf wel even?“

[Ik wilde eigenlijk iets anders hierover typen, maar soms leidt de H.G. anders. 😉]


Hoe vaak denk je ook niet: ik doe het zelf wel. Dat gaat sneller. Of: Ik doe het wel alleen. Of denk je dat je er alleen voor staat. Of denk je er niet eens bij na. Je gaat vanzelf al googelen wat je moet doen en dan gaan we dat doen. En als we eraan denken, vragen we God nog even om het te zegenen.

Ik deed dat ook op die manier. Tot zo’n vijf jaar geleden ik geconfronteerd werd met een bepaalde lichamelijke uitdaging in mijn leven en ik klaar zat om te gaan googelen. Ik hoorde een zachte stem in mijn hoofd die me vroeg: “Waarom ga je eerst naar Google en niet naar God?”
Oei.


[Amen? of Au? hoorde ik een prediker weleens zeggen.

In mijn geval. Au.]


Goeie vraag. Wie was mijn bron? Wie was mijn Go-To Person? Van wie verwachtte ik allereerst een oplossing? Van God of van Google?


Het was een vraag die mijn leven heeft veranderd.


Want vanaf dat moment ben ik gaan leren om eerst naar God te gaan en Zijn aanwijzingen te volgen. En God heeft me in dit geval nooit gezegd om een medisch traject te gaan volgen, al werd me dat aangeraden door mijn huisarts. Deze wilde me niet eens verder doorsturen omdat ik geen medicatie en geen revalidatie wilde. Hij kon niets met me. Het enige dat ik wilde was een diagnose omdat ik dan God de eer kon geven als ik genezen zou zijn.


Ik moest een heleboel dingen in mijn leven opruimen. Oud zeer. Oude zonden. Oude patronen. Mijn denken in heel veel gebieden leren vernieuwen, dat inmiddels lichamelijke genezing heeft gebracht en ik inmiddels aan de volgende uitdaging ben begonnen. (wist je dat de meeste psychische en lichamelijke ziektes en aandoeningen vanuit het geestelijke begint)?  


En vaak ging het mis. Dan viel ik weer terug in oude (gedachte)patronen. Terwijl ik het toch allemaal zo goed weet he…  want ik weet bijvoorbeeld dat ik op God kan vertrouwen en dan toch, deed ik het niet. Dan was soms de pijn zo erg, dat ik, voordat ik het wist, toch al weer op Google zat om te kijken wat een andere snelle oplossing zou zijn.


Misschien merk je dat ook weleens dat het mis gaat? Dat je toch zelf hard bezig bent, in eigen kracht? Of dat je denkt dat je helemaal geen hulp nodig hebt? Van God niet en van niemand? Of dat je terugvalt in hardnekkige gewoontes of fouten?


Weet dan dat ieder moment voor God een goed moment is om opnieuw te beginnen. Hij houdt niet minder van je en het maakt je niet minder waardevol voor hem. Vertel het Hem, vraag vergeving en begin opnieuw. Met Hem. Zo simpel kan het zijn.


Ik zeg niet dat jouw weg zo moet zijn. Dat je geen medicatie moet gebruiken of geen revalidatie of wat dan ook. Maar begin eerst met God. Wacht op Hem en volg Zijn aanwijzingen. Die kunnen soms heel anders zijn dan je denkt en zijn meestal veel beter dan de oplossingen die wij kunnen bedenken.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze blog, ga naar de gratis online community van Unique Pearl waar je je vraag in een veilige besloten omgeving kan stellen! ! Klik hier voor meer informatie hierover of klik hier om meteen in te loggen of lid te worden als je dat nog niet bent!  

Heb je een gebied in je leven waar je overwinning, vrijheid of herstel in zou willen hebben en zou je hulp daarin kunnen gebruiken? Klik dan hier en stuur me dan gerust even een mailtje of reageer via het  contactformulier.
Soms gaat iets mis!