Back to basic - Individuele coaching

In 5 stappen tot rust komen en vanuit de rust weer opbouwen in (zelf)vertrouwen!
Ben jij een te drukke (christen)vrouw die tot rust wil komen en van daaruit wil groeien in (zelf)vertrouwen?
Je merkt dat je ja door de hectiek van alledag en de druk van de maatschappij opgejaagd voelt. Je hebt het gevoel steeds maar van alles te moeten en dat je het niet meer bij kan benen. Én een goede moeder zijn, én een goede partner zijn én actief in de kerk, én een goede collega, én een goede schoondochter én een opgeruimd huis én sporten én…én…én…

 

Je hebt het gevoel dat je in een spagaat zit. Je ervaart de druk die de hectiek van alle dag met zich meebrengt en druk om mee te doen aan de prestatiedrang van de maatschappij en daarnaast nog klaarstaan voor anderen en tijd voor jezelf nemen. Je hebt chaos in je hoofd, het blijft maar doormalen. Aan de andere kant voelt je je gevangen in de hectiek, terwijl je juist rust en vrede zou willen ervaren, in de vrijheid zou willen staan.

 

Zou je uit die spagaat willen komen en gewoon vanuit vertrouwen willen kunnen leven en de hectiek van alledag aankunnen? Het wordt tijd dat je voor jezelf zorgt. Op deze manier ben je straks opgebrand en kun je én niet voor jezelf zorgen én niet voor anderen. Je bent vrouw, geen machine.

Het toppunt van eigenwaarde is:

jezelf bekijken door de ogen van God

– Visje

Maak daarom een afspraak voor een coachtraject. zodat je de hectiek van alledag weer aankan en je ondanks alles wat op je afkomt, WEL in de vrijheid kunt staan. Dat je weet hoe je die vrijheid vast kunt houden, ondanks alle druktes van het leven. Dat je die moeder kunt zijn, die je graag wilt zijn.

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta naast je. Ik help je je rugzak dragen.

Ik help je hem leegmaken. Dat is waar ik goed ben. Laat me je helpen.

Herken je…

Het gevoel te hebben op een sneltrein te zitten, maar niet kunnen uitstappen? Hij dendert maar door.  Je weet dat hij een keer gaat stoppen, maar je weet niet wanneer, waar en zeker niet hoe (al heb je een donkerbruin vermoeden dat het is niet is zoals je wilt…)

Naar buiten de schone schijn ophouden, maar van binnen frustreert het je steeds meer? Krampachtig de touwtjes in handen houden, zelfs tegen beter weten in?

Je vindt dat je je vrij zou moeten voelen, maar je voelt je juist steeds meer gevangen in het alsmaar moeten presteren, faalangst en perfectionisme en maar aan iedereens verwachtingen te voldoen?

Alsmaar doorgaan en over grenzen heengaan, misschien niet eens weten waar je grenzen liggen?

Wat zou je ervan vinden als…

 

 • Je niet alsmaar het gevoel hebt dat je steeds maar van alles moet
 • Als je die touwtjes eens uit handen zou mogen/kunnen geven?
 • Dat je tot rust mag komen en van daar uit weer op mag bouwen?
 • Dat je los leert laten en niet alles meer zelf hoeft te doen of te kunnen
 • Je je weer sterker gaat voelen, omdat je weet waar jouw basis ligt
 • Dat je niet meer het gevoel hebt dat jezelf kwijt bent
 • Sterker nog, dat je weet wie je bent, wie je mag zijn en wat je allemaal wel niet kan
 • En daar bovenop kunt vertrouwen dat je een God hebt waardoor je zelfs het onmogelijke kan doen! 😉

 

 

 

Wat een 1 op 1 traject je sowieso gaat opleveren…
Weet je hoe je terug kunt keren naar je Basis
Een herstelplan om tot rust te komen die je steeds opnieuw kunt inzetten als je het nodig hebt

Rust en ruimte in je hoofd

Laat je anderen niet bepalen wat je doet, maar kies jij voor wat jij belangrijk vindt
Tools om anders met je energie om te gaan en zo nodig te herpakken

Weet je wie je bent en wat je waard bent, wat je belangrijk vindt en hoe je verder wilt

Inzicht in waar je bent vastgelopen en hoe je dat in de toekomst kunt voorkomen

Ben je in staat en heb je tools om belemmerende overtuigingen en gedachten om te buigen naar nieuwe gedachten en overtuigingen

Je weet waar je grenzen liggen en hoe ze aan te geven

Wordt het niet eens tijd om…

 

…samen aan de slag te gaan?

 

 • Het coachtraject bestaat 10 sessies van 60 minuten die offline plaatsvinden in mijn praktijkruimte in Dordrecht, tijdens een coachwandeling vanaf mijn praktijkruimte of via Skype.

 

 • We gaan tijdens dit traject aan de hand van een 5-stappenplan om te beginnen ervoor zorgen dat je leert om tot rust kunt komen en dat je rust in je hoofd krijgt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een herstelplan opstellen ten aanzien rust- en beweegmomenten, een weekplanning maken, energievreters en -gevers in kaart brengen, overzicht prioriteiten maken etc.

 

 • Vanuit de rust ga je weer opbouwen. Je krijgt bewustwording en inzicht hoe het komt dat je bent vastgelopen en hoe je dit in het vervolg anders kunt aanpakken en voorkomen.
 • je gaat (weer) ontdekken wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je identiteit ligt.

 

 • Tijdens het traject leer je anders naar jezelf en anderen te kijken, jezelf te accepteren en oude patronen en situaties los te laten. Je leert nieuwe patronen en situaties te omarmen. Je krijgt handvatten om anders te leren denken, je denken te vernieuwen, zodat je in het vervolg andere keuzes en beslissingen gaat maken en deze kunt toepassen in het dagelijks leven.

 

 • Daarnaast ontvang je oefeningen en opdrachten afgestemd op jouw situatie en op wat jij nodig hebt.
Aan het einde van het traject ga je naar huis met

 

 • Rust en ruimte in je hoofd
 • Je weet (weer) wie je bent, wat je belangrijk vindt, hoe je in het leven wilt staan, waar jij je identiteit op baseert
 • Een stappenplan om tot rust te komen die je steeds weer opnieuw kunt inzetten
 • Weet je hoe je tot rust kunt komen in je dagelijks leven
 • Je weet hoe je terug naar je basis kunt gaan
 • Tools om anders met je energie om te gaan en zo nodig weer te herpakken
 • Inzicht in waar je bent vastgelopen en hoe je dat in de toekomst anders kunt doen
 • Heb je geoefend met je belemmerende gedachten en overtuigingen om te buigen naar nieuwe gedachten en overtuigingen
 • Heb je tools om je daar mee door te gaan.

Wat is dit traject waard?

 

Als jij de tools die ik je meegeef en de inzichten die je hebt opgedaan, in de praktijk gaat doorvoeren in het dagelijks leven, dan gaat het impact hebben op je denken, je doen, je emoties. Het gaat invloed hebben op alles voor de rest van je leven.

 

Maar om het bovenstaande naar klinkende euro’s te vertalen…

 

… Je investeert een bedrag van € 697,00 in jezelf, om ervoor te zorgen dat je niet opgebrand raakt en je basis niet kwijtraakt. Zodat jij vanuit vertrouwen (op God) en daardoor ook in jezelf, weer voor jezelf kan zorgen en daardoor ook beter voor anderen kan zorgen.

Ik heb Lizzie gekozen als coach omdat…

Ik volgde Lizzie al een tijdje via Facebook. Wat ik las was positiviteit, passie, betrokkenheid en je hoort van haar zelf dat ze zelf ook geworsteld heeft met onzekerheden e.d. Ze weet met betrekking tot mijn problemen hoe dat is.

Ik wilde een christelijke coach, bij voorkeur vrouw. Lizzie is vrouw en christen. Alle plussen bij elkaar maakte dat het niet meer dan logisch was voor Lizzie te kiezen!! En ik heb daar geen spijt van! Mariska

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen jou en een psycholoog
Het verschil tussen mij en een psycholoog zit hem in het feit dat als coach we wel kijken naar het verleden in de zin van waar komt iets vandaan, maar daar staan we vooral niet al te lang bij stil. Wat een psycholoog wel doet. Voor mij als coach is het belangrijk dat je leert hoe je nú verder kunt en hoe je dat dan aanpakt. Daar help ik je dan mee. Het wordt meteen praktisch gemaakt zodat je het geleerde meteen met de juiste tools kunt toepassen in het dagelijks leven. Het kan zijn dat bij wat zwaardere psychische problematiek eerst een traject bij een psycholoog wordt afgelegd en vervolgens bij een coach. Ook komt het in de praktijk voor dat beide trajecten naast elkaar lopen, omdat de trajecten elkaar heel goed kunnen aanvullen. Bij mij kun je daarnaast op zeer korte termijn terecht.

Kan ik ook bij jou terecht als ik een diagnose burn out heb gekregen?
Zullen we eerst even Skypen voordat je je aanmeldt? Dan kunnen we even specifiek naar jouw situatie kijken en kijken wat jij nodig hebt. Dan kunnen we bekijken of ik jou daarin voldoende kan helpen.

Wat onderscheidt jou van andere coaches?
Hmmmm…. heb je even? 😉 Om eens iets te noemen… ik ben christen en ook nog eens coach voor de binnen- én de buitenkant. Want ik heb ook trajecten waar kleur- en stijladvies in verwerkt zit. Dat is vrij uniek in Nederland.

Ik heb al vanaf mijn jeugd last van onzekerheid. Omdat ik er al zo lang last van heb, vraag ik me daarom af: is een traject wel zinvol ?
Een traject is zeker zinvol. Juist omdat je er al van kinds afaan mee rondloopt, wil niet zeggen dat dat zo moet blijven. En geloof me, ik kan me niet anders herinneren dan da tik me onzeker voelde. Ik kon ook veranderen. En als ik het kan, kan jij het zeker! Belangrijk is wel dat je bereid bent om te doen wat nodig is om die verandering te kunnen maken!

Kan ik jouw hulp ook vragen als ik bijvoorbeeld alleen wil leren om beter voor mezelf op te komen?
Absoluut. Dat heb je al helder waar je mee aan de slag wil. Dat is alleen maar gemakkelijker voor jezelf!

Coach je ook vrouwen die geen christen zijn, of moeder?
Jazeker! Het kan namelijk zijn dat mijn aanpak je aanspreekt of dat je herkent in die ballen in de lucht te houden. Dat maakt verder niet uit. Het kan voor christenvrouwen een toegevoegde waarde zijn dat ik ook christen ben. alle vrouwen zijn welkom. Als er sprake is van wederzijds vertrouwen en er is een klik dan kunnen we van start.

Wordt coaching vergoed door de ziektekostenverzekeraar?
Coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Er zijn echter wel mogelijkheden zoals betaling door de werkgever of Arbo als bijvoorbeeld een coachtraject ervoor zorgt dat je je werk kan blijven doen of je werk weer beter aankunt. Ook kunnen de kosten van een coachtraject bij de Belastingdienst als particulier als scholingskosten worden opgevoerd worden, als het gericht is op je persoonlijke effectiviteit te verbeteren zoals burn out voorkomen, omgaan met stress, overwinnen van faalangst of perfectionisme. Heb je een eigen bedrijf dan kan het als scholingskosten of bedrijfskosten worden opgevoerd. Het is goed om dit even bij je boekhouder of accountant na te vragen.

 

Lizzie Kamerling
>