Afgelopen zaterdag viel mijn oog op het boekje “De vijf talen van de Liefde”. Ik had hem al eens eerder gelezen, maar ik had nog geen eigen exemplaar. Omdat ik hem al langer graag zelf wilde hebben, heb ik besloten om hem nu eens aan te schaffen.
Heb jij hem al eens gelezen? Wat vind jij ervan?
Gisteren ben ik opnieuw vol enthousiasme gaan lezen.
Wat een relevant boekje zeg!

We leven in een tijd waarvan de Bijbel zegt dat de liefde zal verkillen. De vijand is heel hard bezig om angst voor… te zaaien en alle relaties stuk te maken. En dan zien we terug in verschillende dingen. Als we het even bij vandaag houden: op dit moment zou de overheid het liefste zien dat we sociaal contact met anderen helemaal vermijden. Uit angst dat we ziek worden of elkaar besmetten.

Natuurlijk is het goed om wijs te zijn. Maar het is niet goed om bang te zijn.

Want zie je wat er nu gebeurt?

Doordat we elkaar niet zien en spreken, kunnen we elkaar niet zo gemakkelijk of geen liefde geven en ook geen liefde ontvangen. Je kan elkaars liefdestaal moeilijk of zelfs helemaal niet communiceren als je elkaar niet ziet of spreekt.

Weet je wat er gebeurt met als er geen ruimte is voor liefde?
Dan komt er angst.

Angst voor…. (welke angst het ook is). Angst zorgt echter voor verwijdering tussen jou en God, jou en anderen en jou en jezelf. Terwijl God juist het antwoord is. God zelf is LIEFDE. Liefde is niet alleen een prachtige emotie, maar God zelf is liefde. Als wij meer en meer God zoeken en doen wat Hij zegt, mogen wij ook meer en meer liefde worden. Maar als er angst tussen ons en God en ons en anderen instaat, is er een breuk in die liefde. Het zorgt ervoor dat je niet volledig in Gods plan kan staan, onze bestemming kunnen worden, namelijk vernieuwd te worden naar Gods beeld, Zijn karakter, Zijn identiteit! Als je vernieuwd wordt naar Gods beeld, ga je op Hem lijken en ook liefde worden.

De overheid roept op tot isolement. Vooral voor de mensen die een lage weerstand hebben, waarvan het immuunsysteem niet zo goed werkt. Heel begrijpelijk.

Isolement echter versterkt juist stress en angst en bezorgdheid (stress en bezordheid zijn trouwens allemaal vormen van angst). Angst breekt vervolgens het immuunsysteem af. Angst breekt liefde af.

Zie je wat er nu gebeurt?

Daarom is dit boekje zo ontzettend relevant. Liefdestalen kunnen op dit moment en op deze manier veel moeilijker of niet op afstand gecommuniceerd worden. Uitingen van liefde zijn namelijk.. iets aan de ander geven, iets voor de ander doen, mooie woorden spreken en bemoedigen, samen zijn, elkaar aanraken.
Ik weet niet hoe het voor jou is… het is uiteraard belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, bid om Gods bescherming en VERTROUW EROP dat Hij dat ook zal doen! Jezus heeft alles al overwonnen! Ook deze situatie. Daar mogen wij op vertrouwen!

Als je niet weg kan, gebruik de tijd om meer in Gods aanwezigheid en liefde door te brengen! Dompel je onder in Zijn liefde, en yep, daar ben ik weer met Psalm 139! ;), maar ook door liederen die over Zijn liefde gaan! Stem je steeds af op de Bron van Liefde!

Als het mogelijk is om contact te hebben met anderen, doet dat dan ook. Maar ga ook vooral naar buiten, zoek Gods aanwezigheid buiten. Gods schepping werkt ook helend!

Als je merkt dat het ene niet mogelijk is, blijf niet hangen in angst, maar als je merkt dat je angst ervaart, breng het meteen bij God, koester je in Zijn liefde en zet Gods Woord er tegenover. Kies daarvoor! Als iets niet mogelijk lijkt, blijf daar ook niet in hangen, maar bedenk dan bij jezelf: HOE dan wel? Denk vanuit de overwinning van Jezus!!

Merk je dat je door stress, angst of bezorgdheid of andere negatieve gedachten beheerst wordt? Misschien juist nú nog meer, door de hele situatie? Dat hoeft niet zo te blijven! Dus schroom niet, je bent van harte welkom, mijn praktijk is gewoon geopend. Heb je een lage weerstand, dan kunnen we zelfs ook onze eerste coachafspraak Skypen als je dat zelf prettiger vindt. Klik dan hier of stuur een mailtje naar info@uniquepearl.nl en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

In Liefde verbonden!

 

Lizzie Kamerling