Waar ben jij dankbaar voor?

 

Dankbaarheid moet je soms leren.

 

Dankbaarheid heb ik in ieder geval moeten leren. Ik was niet altijd het meest dankbare persoon.

 

Het jaar 2020 is in ieder geval voorbij. Nog een paar restanten voor de afwas die ons daar aan herinneren.

 

Het was een jaar vol reuring. Ik weet niet hoe het voor jou is, maar je kijkt er wellicht ook niet persé heel positief op terug.

 

En toch kan ik zeggen dat ik dankbaar ben. Ik ben dankbaar voor het afgelopen jaar en hoe het is gegaan. Ik ben dankbaar dat mijn relatie met God veel dieper is geworden. Ik ben dankbaar voor het Woord, waar ik het afgelopen jaar weer zoveel uit heb mogen leren en waar zoveel meer duidelijk is geworden, juist ook door de situatie waar we in zitten.

 

Ik ben dankbaar, want ook al heb ik door de situatie vriendschappen verloren, zijn er ook weer nieuwe vriendschappen ontstaan. Ik ben dankbaar voor mensen die op mijn pad zijn gekomen en waar ik nu regelmatig samen mee kan komen. Ik ben dankbaar voor het werk dat ik heb mogen doen met mijn bedrijf. Ik ben dankbaar voor de mijlpalen die mijn cliënten hebben mogen bereiken! Ik ben dankbaar dat ik het jaar heb mogen afsluiten op de beste plek en waar ik het allerliefste had willen zijn, namelijk in de kerk. Dat is tegenwoordig ook niet meer vanzelfsprekend. God is zo goed voor ons geweest.

 

Hoe is dat voor jou?

 

We staan aan het begin van een nieuw jaar.

 

Zoals het er mijns inziens naar uitziet zal het een jaar zijn met nog meer reuring. Ik stel mezelf wel een paar vragen. Zal mijn geloof sterk genoeg zijn? Zullen we als gezin blijven volharden ondanks het vooruitzicht dat we in onze vrijheden beperkt zullen blijven, omdat we vanuit gezondheids-, ethische en geloofsbezwaren niet mee zullen kunnen gaan in wat er gaande is?

 

Gelukkig mogen we weten dat met God alles mogelijk is! Zonder Hem zou ik het niet kunnen. Maar Hem kan ik dit nieuwe jaar aan! Wat en wie er ook op ons pad komt! Welke keuzes we nog moeten gaan maken. Ik ben zo dankbaar dat ik heb mogen leren om vanuit een overwinnaarspositie te leren leven. Ik durf nu zelfs te zeggen dat ik ernaar uitzie wat er komt. Ik kan niet wachten wie God dit jaar op mijn pad gaat brengen om te gaan coachen. Ik kan niet wachten hoe God alle situaties gaat fixen! En belangrijker nog, met alles wat er nog komt, brengt het ons steeds een stapje dichterbij bij “die zalige hoop en verschijning van de grote God en onze Zaligmaker Jezus Christus” Titus 2:13.

 

Zie je daar ook naar uit?

 

Dat is waar ik mijn ogen non stop op gericht houd en waar ik me aan vastklamp. Dat is hetgeen wat mij hoop geeft in een wereld van wanhoop. Weet dat alles buigt voor Koning Jezus!!! Alles en uiteindelijk ook iedereen!

 

Laat je niet ontmoedigen wat er gaan de is in de wereld en als jij merkt dat stress, angst of bezorgdheid toeneemt of zelfs overweldigt, blijf er niet mee rondlopen! Dat hoeft namelijk niet! Je hoeft niet bang te zijn! Niet voor een virus, niet voor een vaccin, niet voor de mening van andere mensen, niet voor de toekomst! Gods Woord zegt dat we niet bang hoeven te zijn! Leer om vanuit de overwinning te leven! Leer je wapenrusting te hanteren! Niet alleen steeds maar lezen hoe het moet en nog maar eens een boek en nog maar eens een boek, maar ga het toepassen! Juist nu hebben we die wapenrusting nodig en moeten we er vol in! Er is een strijd gaande in de hemelse gewesten en het neemt alleen maar toe!

 

Afgelopen weken keken we met het gezin naar het programma Kamp van Koningsbruggen, een programma waarin kandidaten werden opgeleid en getest of ze opgeleid zouden kunnen worden voor de Special Forces. Het neusje van de zalm als het gaat om de commando’s. Waar ze leerden om er vol in te gaan. Als ze aangevallen werden moesten ze niet gaan liggen en wachten tot het overging, maar ze moesten bij dreiging gelijk hun wapens leren gebruiken. Ze hoorden eerst de theorie en daarna moesten ze het meteen gaan toepassen. En deden ze het niet goed genoeg, lagen ze er uit.

 

Wij zijn in opleiding bij Gods Special Forces! We kunnen niet op de grond gaan liggen en wachten tot deze strijd overgaat. Dat is niet de oplossing en dat is niet de opdracht!! We worden voortdurend aangevallen en moeten aangevuurd door Gods Geest onze wapenrusting hanteren! We moeten het ook zo zien: als we dat niet doen, dan liggen we eruit! Zo cruciaal zou het moeten zijn!

 

Schrijf je overwinningsmomenten van het afgelopen jaar of afgelopen jaar eens op, dan heb je iets om op terug te grijpen als je merkt dat het moeilijk wordt. Schrijf ze op zodat je kunt zien wat God al in je leven heeft gedaan, als dingen even moeilijk zijn. Waar ben je in gegroeid? Welke stappen mocht je zetten? Wat heb je mogen overwinnen?

 

En kun je geen overwinningspunten van het afgelopen jaar bedenken, wordt het daar dan niet eens tijd voor? We zouden geen enkel jaar zonder overwinningsmomenten moeten hebben! Dan wordt het tijd voor verandering!

 

Welk overwinningspunt wil jij aan het eind van 2021 op je lijstje kunnen zetten?

 

Welke keuze ga jij vandaag nog daarin maken om te zorgen dat 2021 een jaar van overwinning wordt (ongeacht wat er gebeurt)? Welke stap zou je daarin moeten zetten en wat heb je daarin nodig?

 

Laat me weten!

 

Ik wens je een Gezegend 2021!

Lizzie Kamerling