Er was eens een reus.
Zijn naam was Goliath.
Iedereen was bang van hem.

Iedere dag kwam hij de soldaten uitdagen.

De soldaten hadden hun hele wapenrusting aangetrokken. Helm op, borstharnas, beenbeschermers. Heel de mikmak. En hun zwaard niet te vergeten. En ze hadden God aan hun zijde! En toch…. Waren ze bang. Heel bang.

Niemand durfde het op te nemen tegen die grote sterke reus.

Maar toen kwam David.

David droeg geen complete wapenrusting. Het enige dat David meenam was zijn slinger, een paar gladde stenen en….

Zijn God.

David ging “in de naam van de Heere, de God van de legermachten.” Zo staat er in de 1 Koningen.

Nu gaan we het verhaal herschrijven.

Lees maar eens mee.

Er was eens een reus.
Zijn naam was CrazyC.
Iedereen was bang van hem.

Iedere dag, als zijn schaduw nog maar een beetje zichtbaar werd, vluchtten de mensen naar binnen. Ze hadden hun hele wapenrusting aangetrokken, ze waren tot de tanden toe gewapend met grote desinfectiekanonnen, afstandsstrepen en
-stickers, teststraten en temperatuurpalen, knuffelverboden en zelfs gezichtscamouflage, alles om deze reus te bevechten. Maar het was lang niet genoeg. Zodra de naam van CrazyC genoemd werd en de schaduw verscheen, vluchtten alle mensen weg en gingen de deuren op slot en grendel. Zelfs de mensen die zouden moeten weten dat ze God aan hun zijde hebben.

Alleen de schaduw was genoeg.

Niemand durfde het op te nemen tegen die reus die achter die grote sterke schaduw zou zitten. Die was zo ongelooflijk gevaarlijk!

Maar wat ze niet doorhadden, was dat er dit keer geen echte reus was. Dat dachten ze alleen maar omdat die schaduw zo enorm leek.

Hoe gaat het verhaal verder? Jij mag hem afmaken.

Misschien is deze situatie inderdaad jouw hele grote reus. Misschien vind je het ontzettend lastig en heb je nu zo iets van: Liz, je gaat niet serieus met de situatie om! Je begrijpt niet hoe het is.

En of ik het begrijp.

Weet dat ik deze blogs en andere berichten nooit schrijf om iemand pijn te doen, of een hak te zetten of om geringschattend over iemands angst of situatie te doen. Ik kan me ook voorstellen dat mijn mails soms ook wat confronterend zijn. Maar soms is de waarheid ook best confronterend en vaak genoeg ook niet prettig. Het geeft onrust en misschien zelfs wel weerstand.

Wees blij met die weerstand. Weerstand is de plek waar groei plaatsvindt.

Dank God dat je mag groeien vandaag en stel je hart open om eerlijk te kijken hoe dat voor jou is.

Ik pak nu het voorbeeld van de huidige situatie omdat het zo actueel is. We weten hopelijk allemaal inmiddels dat het werkelijke aantal dodelijke slachtoffers achter het C-virus (hoe naar het virus ook kan zijn) niet meer is dan bij een heftige griep (al kan dit plaatje in de nabije toekomst er heel snel anders uit gaan zien, gezien het feit dat iedereen al bijna een jaar lang door angst gevoed wordt en het immuunsysteem hierdoor dus continu onder druk staat en al het testen de gezondheid nog meer onder druk zet.

Maar ik wil je heel graag meegeven dat we helemaal niet bang hoeven te zijn!!! Al was het virus 10 keer erger dan dit! Maar ga in de Naam van de Heere van de legermachten. Ga in de Naam van Jezus!! Jezus die alles, zelfs de dood heeft overwonnen! Ga in die Naam!! Niets is te moeilijk voor onze God!

Dat is ook wat God zegt. Het is belangrijk dat het Woord ons juist bemoedigt. Dat Gods Woord Waarheid is en dat profetieën nu in rap tempo in vervulling gaan! Wat wel goed is om ons voor te bereiden en te wapenen met de juist wapenrusting, namelijk vanuit het Woord!! Daarom stuur ik je ook deze mails, zodat deze je kunnen bemoedigen en helpen als jij het gevoel hebt dat je het misschien niet aan kan. Dan kan ik je helpen daarin als je hulp zou willen en nodig zou hebben.

Dit voorbeeld heb ik nu zo voor handen, maar je kan hier je eigen voorbeeld invullen hè. Ik ben niet bang voor een virus of ziekte, maar geloof me, ik ben voor zoveel dingen bang geweest in mijn leven. Ik heb tot op de dag van vandaag nog steeds reuzen of schaduwen van reuzen te overwinnen in mijn leven, want we blijven allemaal in proces, tot de dag dat Jezus terugkomt.

Wat is jouw verhaal? Wie of wat is jouw reus of schaduw en wie ben jij in het verhaal?

Ben jij één van de soldaten die te bang is om iets te doen of ben je een David (die misschien ook wel de bibbers in zijn benen voelde maar) die ging in de Naam van de Heere, de God van de legermachten? Die met zorg zijn acties koos, niet vanuit angst, niet vanuit vertrouwen op mensen, maar vanuit de wetenschap dat Hij op God kon vertrouwen?

Dus lieve jij. Wie kies jij vandaag om te zijn?

Laat me gerust even weten hoe dat voor jou is! Merk je dat je het lastig vindt? Zou je daar graag verandering in willen? Stuur dan gerust een berichtje naar info@uniquepearl.nl.  

Lizzie Kamerling