Deze uitspraak kwam de laatste tijd nogal eens voorbij in mijn tijdlijn op Facebook. Dit, naar aanleiding van een bepaalde verklaring die onlangs in de media kwam.

God houdt van je zoals je bent!

Absoluut! Maar er hoort nog iets achter, wist je dat?? God houdt namelijk zo ontzettend veel van je, zo TEveel van je, om je te laten zoals je bent. Je mag geloven dat je een dochter van de allerhoogste Koning bent. En… voel jij jezelf een prinses? Als ik heel eerlijk ben, heel vaak niet. Ik ben ook vaak geen prinses waardig. Jij wel?

Precies! Daar gaat het dus om.

We moeten leren om een prinses te worden! Gelukkig maar. Want ook al mogen we weten dat Jezus voor ons heeft betaald om vrij te zijn, dat betekent absoluut niet dat je automatisch vrij BENT. Dan begint het echte werk pas. Dan mag je vrij worden.

Er is zo’n jonge meidenfilm: The Princess Diaries. Waar een meisje, dochter van een alleenstaande moeder, op een dag te horen krijgt dat ze een prinses is. Ze moet mee naar het land van Genovia, zodat ze klaargestoomd kan worden om op een dag de rol van haar grootmoeder als koningin over te kunnen nemen.

We mogen leren om ons koninklijk te gedragen en dat gaat met vallen en opstaan. Als je deze film nog nooit hebt gezien, écht, dan moet je hem toch zeker kijken.. Verwacht geen hoogdravend niveau of enige diepgang what so ever. Maar probeer alleen jezelf eens te verplaatsen in de rol van jij als… die kersverse prinses die met vallen en opstaan de kneepjes onder de knie probeert te krijgen.

Wat zou jij als eerste moeten leren denk je? Wat staat jou nu in de weg om een prinses met een hoofdletter P te zijn?

Allereerst moeten we eerst leren om onze mindset te vernieuwen, om onze gedachten te leren onderscheiden en om ze af te stemmen op Gods wil, in alle gebieden van ons leven. Dat betekent echter niet dat we dan maar moeten zitten en afwachten.

Christenen zeggen vaak: “Ik laat me leiden door God. Ik wacht totdat ik een teken krijg.” Soms kan dat goed zijn, maar weet dat in 99% van de gevallen God op ons wacht! Hij wacht totdat we Zijn aanwijzingen, die Hij allang heeft gegeven, eindelijk eens gaan opvolgen!

God heeft jou en mij al bedacht vóór de grondlegging van de wereld. Hij wist in welke tijd je geboren zou worden, hij wist toen al welk plan het beste bij jouw talenten en verlangens paste. Hij wist precies welke kleur ogen je nu zou hebben en welke worstelingen je zou doormaken. Hij wist toen al dat Hij je zou gaan herstellen van glorie tot glorie en dat je nu in dat proces zit. Maar het betekent niet dat je moet gaan zitten afwachten. De bal is ook aan jou.

Hij weet welke keuzes je nu maakt. Of dat nu keuzes zijn om te gaan zitten en maar afwachten of dat het keuzes zijn om in geloof stappen te zetten. Je hebt er voor gebeden, het is misschien al heel lang een gebedspunt. Je weet aan de ene kant dat je het zou moeten doen, maar je het doet het niet.

Omdat….

Misschien je je diep van binnen het ontzettend spannend vindt, je je bang voelt? Of omdat je allerlei stemmetjes in je hoofd hoort die zeggen waarom het vooral geen goed idee is? Omdat je onzeker bent? Of omdat jij wel een diep verlangen voelt, maar er niemand in je omgeving is die je steunt en dat maakt je aan het twijfelen?
Iedere nieuwe stap buiten je comfortzone is eng. Dat kan een enorm angstig gevoel met zich meebrengen. Wist je dat die kritische stemmetjes in je hoofd (die soms hele mooie namen krijgen) gewoon gedachten van de boze zijn, die enorm zijn best doet om je tegen te houden? Maar misschien hoeft hij niet eens zo hard zijn best te doen.

Wat denk jij?

Door wie laat jij je leiden? Door je gevoel? Door die stemmetjes, die in werkelijkheid de :(@#$!!:( is? Of.. door de Heilige Geest?

Of laat je je vooral leiden door je overvolle agenda, je hoofd dat maar vol blijft zitten met die negatieve gedachten of het gevoel dat alles je maar overkomt?

Dan is het nu tijd om te veranderen! Dan is het nu tijd om een andere keuze te maken! Welke stappen zou jij willen zetten in geloof, maar vind je het misschien nog heel erg lastig? Waar loop jij tegenaan? Laat het hieronder in de comments weten!

Zou je graag verder willen komen of leren hoe je tot rust kunt komen? Zou je willen leren hoe je die “kritische stemmetjes” kunt overwinnen? Leren hoe je je mindset kunt veranderen waardoor je meer en meer afgestemd bent op Gods wil en je niet meer laat tegenhouden door belemmerende overtuigingen? Klik hier en check dan even of mijn online basistraining jou daarin zou kunnen helpen.

Of zullen we een keer afspreken (via een videomeeting) en dat ik met je meedenk wat je volgende stap zou kunnen zijn? Stuur me dan even een berichtje. 

Als je reageert op mijn blog..

Ik vind het geweldig als je reageert! Jouw reactie is ontzettend waardevol voor me. Het houdt me op de been wanneer ik het soms lastig vind om een liefdevolle en eerlijke boodschap te brengen en het geeft me weer nieuwe inspiratie. Dus, alsjeblieft, graag je reactie!

Omdat we echter met zoveel zussen zijn en er slechts eentje van mij is, kan ik niet altijd reageren op opmerkingen.

Dus, alsjeblieft, lieve zussen… laten we een echte gemeenschap zijn! Aarzel niet om op elkaars opmerkingen te reageren! Bemoedig en bid voor elkaar! Laten we op deze manier relaties met elkaar opbouwen!

Ik vraag wel dat je je opmerkingen liefdevol en bemoedigend houdt. Geef niemand advies of instructies; help alleen anderen door een opbouwend of bemoedigend woord of voor hen te bidden, op dezelfde manier als je wilt dat ze voor jou doen, okay?

Heel erg bedankt, familie! En ontzettend bedankt dat je deel uitmaakt van deze geweldige groep zussen!

Lizzie Kamerling
>