God is groter dan jouw situatie!

Pas was ik bezig dit thema voor te bereiden voor de pas gestarte Parelvrouwen Community, het nieuwe online platform van Unique Pearl (dus als je Unique Pearl kwijt bent op Social Media, ik ben daarheen verhuisd in verband met bescherming van privacy en toenemende censuur op social media). En terwijl ik dit deed, wist ik voor mijn klanten en dierbaren precies te bedenken hoe dit thema hen zou kunnen helpen!!

Maar… zonder dat ik er erg in had, denderde ik zelf in een oude valkuil. Ik was lekker bezig voor anderen, wist het ook zo goed voor anderen, maar ik had geen erg in een dikke, vette balk die pal op ooghoogte zat. 😉

BAM!!!

Gelukkig liep ik er keihard tegen aan.

Want.. het thema was niet alleen relevant voor hen.

God zij dank kwam ik er namelijk achter dat ik ook zo’n situatie had en wist ik datgene dat ik wilde gaan vertellen ook weleens mocht toepassen op mezelf haha! Echt heerlijk, zo’n eyeopener van de Heilige Geest!

Heb je dat ook wel eens? Dat je het zo heerlijk weet te vertellen voor anderen… maar zelf… misschien ook nog mogelijk wat werk in uitvoering hebt op datzelfde gebied? Nu is het wel zo dat we niet perfect hoeven te zijn om anderen dingen te leren. We mogen zelf ook in proces zijn om datgene te overwinnen. Maar vaak genoeg hebben we er gewoon geen erg in dat we zelf ook wat werk te doen hebben in dat gebied.

Hoe is dat voor jou?

Heb je ook weleens gehad dat je iemand iets vertelt hoe ze het zouden kunnen aanpakken en dat je erachter komt dat je het zelf eigenlijk ook niet doet? Zo’n oeps!-moment 😅😅😊😊

Maar even terug naar het thema.

God is groter dan je omstandigheden!

Soms denken we namelijk dat God iets niet kan, of dat God een handje nodig heeft van ons of van anderen of van middelen. Maar dan denken we te klein over God en te groot over onze eigen situatie of zelfs over onszelf.

God heeft ons hulp helemaal niet nodig! Voor God is er geen probleem te groot!

En als we dat gaan doen, dan gaan we eigenlijk iets anders God maken in ons leven. Op iets anders meer onze vertrouwen stellen. Dat kan op heel veel verschillende manieren, zoals bijv mening van anderen belangrijker vinden dan die van God, de ander als persoon belangrijker vinden dan God, je angst voor iets groter maken dan God.

Dus bedenk eens voor jezelf: zijn er op dit moment situaties in je leven waar je God niet voor vertrouwt? ZIjn er problemen waarvan jij diep van binnen stiekem gelooft dat God ze niet kan oplossen?

Zijn er op dit moment obstakels in je leven waar je zelf heel hard voor aan het vechten bent, maar waar je meer aan God zou mogen overlaten? Maar misschien weet je niet hoe? De training staat voor je klaar in de online bibliotheek van de community.

Laat het gerust weten in de community!

Lieve groet en goed weekend!

Lizzie

 

P.S. Een tijdje geleden had ik aan mijn Parelvrouwen gevraagd waar ze tegenaan liepen en waar ze graag een training over zouden willen hebben. Dat ben ik niet vergeten! Heb je ook een onderwerp aangedragen voor een training? Dan komt dit onderwerp in de komende tijd aan bod bij de Parelvrouwen Community, waar wekelijks een thema wordt besproken!

 

🤍🤍🤍🤍🤍🤍

 

Wil je meer weten over dit thema God is groter dan je omstandigheden of hierover doorpraten met anderen en ben je nog geen lid van de Community, meld je dan aan! Het is een veilige plek waar alles besproken kan worden met andere zussen in het geloof en waar wekelijks een bepaald thema centraal staat en waar we de verdieping in gaan tot het betreffende thema. Klik op de knop hieronder!

Lizzie Kamerling