Pas werd ik ’s nachts wakker.

(Word ik wel vaker trouwens… iets met nachtzweten en zo… ;))

Terwijl ik even naar beneden liep om iets te drinken ging pakken, flitsen allerlei gedachten over een voorval eerder die dag met betrekking tot hoe iemand mij behandeld had.

Heb je dat weleens dat iemand je negatief, onheus bejegend heeft en dat dat scenario nog blijft naspelen in je hoofd? Dat de boze je weer probeert terug te trekken in die situatie? Zelfs al heb je die persoon vergeven en gezegend?

Laat jezelf niet verleiden om eraan mee te doen. Ik heb de gedachten weggestuurd in Jezus’ Naam en hardop uitgesproken dat ik die persoon vergeven en gezegend heb. Ik doe er niet aan mee, aan dat gesprek in mijn hoofd. Ik ben uitgepraat. Ik neem er afstand van.

Ik liep weer naar boven.

Vervolgens heb ik het biddend neergelegd.

In mijn bed.

En ben ik er bovenop gaan liggen.

Ik heb de situatie bij God gebracht en gezegd dat ik erop ging rusten in Jezus. Bovenop die situatie.

Komt naar mij toe, allen die vermoeid en belast zijn en ik zal u rust geven.(Mattheüs 11: 28 HSV)

Ik viel meteen in slaap.

Soms hoeft het niet heel ingewikkeld te zijn. We maken het vaak veel te moeilijk voor onszelf. Alles is al volbracht door Jezus Christus. Ook deze situatie. Ook jouw situatie. Breng het bij Vader God en kies ervoor om erop te gaan rusten in Jezus.

Voel eens bij jezelf hoeveel ontspanning en vrede het geeft als je op dat moment die situatie (letterlijk) “onder je hebt liggen” en je hoeft er even niets mee. Alleen maar te rusten in Jezus. Misschien moet je er op een later moment nog iets mee, maar nu even niet. Je rust in Jezus.

U mag uw zorgen op Hem afwentelen, want u ligt Hem na aan het hart.(1 Petrus 5:7 NBV)

Toen ik door zorgen werd overstelpt, was Uw troost de vreugde van mijn ziel. (Psalm 94:19 NBV)

Doe dit met iedere situatie doen die door je hoofd blijft malen en dit mag je ook overdag doen. Je kunt ook zittend rusten (in Jezus). Leg dan gewoon je situatie op de bank of stoel en spreek het als het kan gewoon hardop uit naar God dat je het bij Hem brengt, dat je erop gaat rusten.

Als je reageert op mijn blog..

Ik vind het geweldig als je reageert! Jouw reactie is ontzettend waardevol voor me. Het houdt me op de been wanneer ik het soms lastig vind om een liefdevolle en eerlijke boodschap te brengen en het geeft me weer nieuwe inspiratie. Dus, alsjeblieft, graag je reactie!

Omdat we echter met zoveel zussen zijn en er slechts eentje van mij is, kan ik niet altijd reageren op opmerkingen.

Dus, alsjeblieft, lieve zussen… laten we een echte gemeenschap zijn! Aarzel niet om op elkaars opmerkingen te reageren! Bemoedig en bid voor elkaar! Laten we op deze manier relaties met elkaar opbouwen!

Ik vraag wel dat je je opmerkingen liefdevol en bemoedigend houdt. Geef niemand advies of instructies; help alleen anderen door een opbouwend of bemoedigend woord of voor hen te bidden, op dezelfde manier als je wilt dat ze voor jou doen, okay?

Heel erg bedankt, familie! En ontzettend bedankt dat je deel uitmaakt van deze geweldige groep zussen!

Lizzie Kamerling