Af en toe neem ik iemand mee op een stadswandeling als we hier in Dordrecht afspreken. Een van de adressen op de stadswandeling is een oude regentenkamer waar rondom statige portretten hangen van mensen uit die periode. Dit zie je vaker in oude huizen waarin rijke families gewoond hebben. Ook in paleizen zie je altijd portretten van personen aan de muur hangen.

Die portretten staan ergens voor. Die portretten zijn namelijk niet van zomaar willekeurige mensen. Die portretten zijn gemaakt van mensen die iets betekend hebben. die een voorbeeld zijn geweest of zelf vonden dat ze belangrijk zijn geweest en daarom van zichzelf een portret hebben laten maken. Vaak zijn het mensen uit het verleden.

Welke portretten heb jij aan de muur hangen?

Misschien denk je nu bij jezelf: “Waarom is dat belangrijk? Ik ben niet zo belangrijk dat ik van die portretten aan de muur heb hangen.”┬áDan wil ik je even ergens aan herinneren, namelijk dat je een zus in Jezus mag zijn. door de geest van adoptie een dochter van de Vader. Een Koningsdochter dus!

Mocht je dat vergeten zijn, dan is het goed dat ik je even mail. Om je dat even in herinnering te brengen. Dus denk nooit, ik herhaal: nooit! dat je niet belangrijk genoeg bent!

Maar terug naar de portretten.

De portretten in het paleis zijn belangrijk omdat ieder portret voor iets groots, iets koninklijks staat. Ieder portret staat voor een les die te leren valt, een doel om na te streven, een voorbeeld om na te volgen, een erfenis in het vooruitzicht.
Weet je, we hebben allemaal portretten aan de muur hangen. Denkbeeldige portretten dan he.

Helaas slaan wij de plank vaak mis met de portretten die wij aan onze muur hangen.

Het zijn namelijk vaak niet de meest gedenkwaardige personen. Of belangrijke lessen. Geen koninklijke voorbeelden. zelfs geen goede voorbeelden. Vaak hebben we portretten er tussen hangen die uit het verleden zijn en juist niet zo goed voor ons zijn, omdat ze herinneringen bij ons oproepen die we het liefst zouden vergeten.

Weet je hoe dat komt dat die portretten daar hangen?

Omdat we niet zo gewend zijn om als Koningsdochters te denken. Dat moeten we nog meestal leren. Als je een Koningsdochter bent dan weet je dat je naar goede voorbeelden moet kijken, dat je het nodig hebt om daarvan te leren. Maar we hebben vaak geleerd om vast te houden aan de verkeerde portretten. Sommige zijn ook vervalsingen. Leugens.

Heb jij “portretten hangen” die je juist verder helpen of portretten die je tegenhouden?

Misschien wordt het tijd om bepaalde portretten neer te halen en naar de kelder van de vage herinneringen te verbannen en portretten op te hangen die koningsdochter waardig zijn.

En dan nog iets.

Jouw portret hoort ook daar ook in die koninklijke hal te hangen. Als voorbeeld voor anderen. Waarin ben jij een voorbeeld, een les voor anderen? Wat heb jij geleerd in je leven en mag jij aan anderen doorgeven? Of waar zou jij eerst nog in mogen groeien?

Misschien vind je het lastig om die “portretten” te verbannen of vind je jezelf niet portretwaardig genoeg. Deze maand heb ik nog een paar plekken over voor individuele trajecten. Wil je leren om jezelf leren zien zoals God je ziet? Wil je afrekenen met stress, angst, of andere negatieve gedachten en leren dat vanuit Bijbels perspectief te doen? Ga je er nog even mee wachten of wordt het nu tijd om er mee aan de slag te gaan?

Klik dan hier of stuur een mail naar info@uniquepearl.nl om een afspraak te maken, zodat ik je sowieso een paar tips kan geven en meer kan vertellen over hoe een traject jou gaat helpen.

Laat ook gerust hieronder weten hoe deze blog jou heeft geholpen! Ik lees het graag!

Lizzie Kamerling