Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten. Jakobus 4:7b

In het verleden heb ik al eens een paar blogs gedeeld over weerstand bieden. Ik zal deze binnenkort opnieuw op deze website plaatsen.

Misschien ervaar je wel eens weerstand om je Bijbel te lezen, of om te bidden. Misschien ervaar je weerstand als mensen het over (gebeds)genezing hebben, of over de uitspraak in je autoriteit gaan staan of over stappen zetten in geloof. Gaat zo’n uitspraak dan een beetje in je allergiezone zitten.

Zooooooo herkenbaar.

Dat heb ik ook gehad. Heel lang en heul veeuul.

Echt.

Het is goed om te weten dat deze “allergie” een andere vorm van weerstand is dan die in de tekst genoemd en dat deze vorm niet van God is. Want dan is ons gedrag niet in lijn met het wat God zegt. Het is geen vrucht van de H.G. De boze wil voorkomen dat we bidden en de Bijbel lezen want er staat dat Gods woord een lamp is voor onze voet. Hij weet dat het ons gaat helpen om het te doen, dus hij wil dat met alle macht voorkomen. Gods Woord zegt dat we zullen genezen en dat we stappen moeten zetten in geloof. Dat wordt ons duidelijk als we naar verschillende verhalen uit de Bijbel kijken, zoals bijvoorbeeld het verhaal over de tien melaatsen of de aanraking van Jezus door de bloedvloeiende vrouw. We kunnen vele voorbeelden noemen in de bijbel waar Jezus steeds weer spreekt over geloof hebben. We kunnen ook beter weerstand bieden aan de duivel als we weten waar onze identiteit ligt en welke autoriteit we daardoor hebben gekregen en daarin hebben leren wandelen.

Als we gaan merken dat deze dingen in onze allergiezone gaan zitten, dan moeten we ons daartegen verzetten! We moeten de boze wegsturen als we dat merken. Hem laten zien wie baas is in je je leven en naar wie je luistert! Als je in je autoriteit als kind van God gaat staan [want dat is wat je doet, als je laat zien wie de Echte Baas is in je leven] en in geloof weerstand gaat bieden, dan kan hij niet anders dan van je wegvluchten. Het is altijd goed om na te gaan bij jezelf waar je allergie vandaan komt. Wat de oorzaak is en dat dan te toetsen aan de Bijbel.

Weerstand is een vorm van verzet. Dus of we verzetten ons tegen God of we verzetten ons tegen de duivel. Hetzij passief of actief. Er is geen tussenweg. Daarom begint deze tekst met: Onderwerp u aan God. Als we weerstand hebben tegen wat God zegt, dan zijn we in dat gebied van ons leven nog niet onderworpen aan God. Dan zulle we ook geen overwinning behalen. EERST onderwerpen aan God, en dan weerstand bieden aan de duivel. DAN zal de duivel wegvluchten! 

Dus wat betekent dat: je onderwerpen aan God? Dat betekent dat je in dat betreffende gebied van je leven onder het gezag van God komt, gehoorzaam leert worden. Dus als we merken dat we het moeilijk vinden om te bidden of de Bijbel te lezen, ga het dan juist doen, ondanks de weerstand die je voelt! Als je merkt dat je genezing nodig hebt en je hebt moeite met gebedsgenezing. Ga onderzoeken wat het Woord zegt over genezing en breng je gedachten in lijn met wat de Bijbel zegt. Of als je je voortdurend zorgen maakt over dingen waar je niets aan kan veranderen, vraag vergeving en breng je gedachten in lijn met het Woord! Kies om te leren geloven wat God zegt!

De duivel zal alles in de strijd gooien om ons van het goede pad te houden, zeker nu in deze laatste der dagen! De strijd om de mensheid is nog nooit zo heftig geweest, want hij weet dat hij bijna is uitgespeeld! Daarom moeten we ons, met alle macht verzetten tegen de duivel en hij en zijn minions zullen met hun staart tussen hun benen van je wegvluchten, bij wijze van spreken.

Dus wat overheerst jouw leven?

Is dat bijv. angst om ziek te worden, of om de controle te verliezen? Of is het mogelijk onzekerheid, emotie-eten, bezorgdheid of een minderwaardigheidsgevoel? Of houden de gewone zorgen van alledag ons vooral bezig? Ik noem zomaar een paar dingen. Misschien zit je gevangen in meerdere dingen dat kan ook.

Maar wie is de baas? Heb we onszelf aan God onderworpen in dat gebied van ons leven? Bieden we weerstand aan de duivel? Hoe doen we dat? Zijn we echt gehoorzaam aan Gods woord zegt? Check dat bij jezelf.

Hoe is dat voor jou? Deel het gerust hieronder.

Vandaag wil ik je zoals altijd opnieuw aanmoedigen tot actie. Dat doe ik niet omdat ik zo nodig wil weten wat er allemaal misgaat in je leven [want er gaat in mijn leven ook van alles mis en ik moet ook iedere dag weer opnieuw beginnen. God zij dank kan dat door genade!], maar dat doe ik omdat ik wil dat je een eerste of volgende stap zet.

Een geloofstap.

Want je kan dit bericht lezen en denken ja, dat is inderdaad zo en dan gewoon weer verder gaan met je leven. Je kan honderden berichten en boeken lezen of preken horen, goed onderwijs volgen, maar als je er geen actie, geen actieve daad aan koppelt dan is het allemaal voor niets geweest. Er staat in de Bijbel dat “sommigen zullen blijven leren en kennis tot zich nemen maar ze zullen nooit komen tot de waarheid”! Dus tot de uitvoering ervan. De Waarheid doen maakt vrij! Geloofsstappen zetten! Ondanks dat je het nog niet voelt, nog niet ervaart. Maar toch gaan doen wat het Woord zegt en dan zal je vrij komen van de dingen die je nu gevangen houden: van die angsten, van die bezorgdheid, van die onzekerheid, van die verslaving etc.

Ik gun het je dat je vrij komt dat de dingen die je nu gevangen houden en genezing en herstel in je leven gaat zien!

Daarom deel hieronder de stap die je gaat zetten. Door het namelijk meteen te doen en met meer mensen te delen en het op te schrijven, is de kans 90% dat je het dan ook gaat doen.

Een stap kan ook zijn gewoon toegeven dat je niet verder komt. Maar erken dat en zoek dan hulp en zet daar een stap in, maak vandaag nog een afspraak! Dat is ook een actie. Daar hoef je je niet voor te schamen. Vroeger dacht ik van wel. Ik ben opgegroeid met de overtuiging dat als je hulp zoekt omdat je vastloopt in je gedachten, in angst of stress, dan je dan psychisch zwak zou moeten zijn. Maar inmiddels heb ik geleerd dat het juist sterk is. Een stukje kwetsbaar op durven stellen. Durf jij dat? Ik zeg het niet voor mezelf. Maar ik weet dat het helpt. Dat doe ik zelf ook als ik niet verder kom. Ik heb ook al veel verandering en herstel gezien bij andere vrouwen en dat is wat ik ook voor jou wil als jij merkt dat je nog met dingen worstelt.

Waar lijk jij in vast te blijven zitten en zou je meer overwinning in willen? Welke stap kun je vandaag nog zetten? Laat het hieronder weten! *

 

*Ik waardeer het enorm als je reageert, maar wil je het ajb respectvol en opbouwend doen? Mocht dit namelijk niet het geval zijn, zal je reactie helaas verwijderd worden.