Veelgestelde vragen

door | mrt 22, 2023

Wordt coaching vergoed door de ziektekostenverzekeraar?

Coaching wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Er zijn echter wel mogelijkheden zoals betaling door de werkgever of Arbo als bijvoorbeeld een coachtraject ervoor zorgt dat je je werk kan blijven doen of je werk weer beter aankunt. Ook kunnen de kosten van een coachtraject bij de Belastingdienst als particulier als scholingskosten worden opgevoerd worden, als het gericht is op je persoonlijke effectiviteit te verbeteren zoals burn out voorkomen of ervan herstellen, omgaan met stress, overwinnen van faalangst of perfectionisme. Heb je een eigen bedrijf dan kan het als scholingskosten of bedrijfskosten worden opgevoerd. Het is goed om dit even bij je boekhouder of accountant na te vragen.

Wat is het verschil tussen een psycholoog/therapeut en een coach?

Een psycholoog zal meer gericht op het verleden zijn.  Coaching is vooral toekomst- en oplossingsgericht. Het wordt meteen praktisch gemaakt zodat je het geleerde meteen met de juiste tools kunt toepassen in het dagelijks leven. Het kan zijn dat bij wat zwaardere psychische problematiek eerst een traject bij een psycholoog wordt afgelegd en vervolgens bij een coach. Ook komt het in de praktijk voor dat beide trajecten naast elkaar lopen, omdat de trajecten elkaar heel goed kunnen aanvullen.

Hoe weet ik wat het beste bij me past?

We hebben allereerst samen een gratis kennismakingsgesprek, dat altijd vrijblijvend is, zowel voor jou als voor mij. We zullend an ook bespreken wat ik jou te bieden heb en hoe ik denk dat ik jou het beste kan helpen. Soms is een belemmering met een paar gesprekken opgelost of heb je alleen een stok achter de deur nodig. In een ander geval kan het zijn dat ik je adviseer om een traject aan te gaan, hetzij langer of korter. Ik zal je dan ook uitleggen waarom ik denk dat dat het beste is voor jou. Je bent altijd vrij om te kiezen of en in welke vorm je verder wilt gaan. Daartegenover staat dat ik als professional ook vrij ben om te kiezen of ik wel of niet verder wil gaan met jou in de gekozen vorm van dienstverlening.

Waarom vraag je geld voor je diensten, het evangelie is toch gratis?

Ja dat klopt het evangelie is gratis. Daarom zal ik nooit geld rekenen als ik aan het evangeliseren ben. Mijn coaching en training is bedoeld voor vrouwen die al bekend zijn met het Goede Nieuws, maar daar meer verdieping in willen. Er zijn echter allerlei kosten verbonden als het gaat om het geven van (online) coaching en cursussen. Zo zijn er bijv websitekosten, administratiekosten, kosten voor webhosting, kosten voor het huren van een online omgeving, kosten voor aanschaf apparatuur etc. Helaas kan ik dat niet zelf betalen. Daarom wordt er een bedrag in rekening gebracht voor mijn diensten. Zoals je wellicht hebt gezien is het bedrag dat je voor mijn diensten betaalt echter aanzienlijk lager dan gebruikelijk is binnen de coachwereld.

 Ik zou heel graag coaching willen, maar ik kan het helaas niet betalen. Is er een regeling mogelijk?

Jazeker! Gebrek aan financiën mag nooit een belemmering zijn om hulp te kunnen ontvangen. Stuur dan een mailtje naar info@uniquepearl.nl en leg je situatie even uit. Dan kunnen we even naar de mogelijkheden kijken die wel passen bij jouw financiële situatie.

 

Ik vind je hulp veel meer waard, mag ik ook extra geven?

Natuurlijk mag dat! Graag zelfs! Daardoor maak je het namelijk mogelijk dat mensen die het niet kunnen betalen, ook hulp kunnen krijgen. Kijk even onder ….. voor de donatieknop. Alvast super bedankt voor je bijdrage!

Is er een wachtlijst?

Momenteel is er geen wachtlijst. Als je een afspraak wilt inplannen kun je momenteel binnen twee weken bij mij terecht (mits het geen schoolvakantie is).

Ben je aangesloten bij een beroepsvereniging?

Nee, ik ben niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat, naast het feit dat ik heel graag bezig wil zijn met hulp bieden en zo min mogelijk me bezig wil houden met allerlei administratieve rompslomp, hier dan ook weer extra financien voor nodig zijn en ik heel graag de prijzen zo laag mogelijk wil houden. Daarom heb ik een zgn. niet goed=geld terug regeling. Mocht je niet tevreden zijn, ontvang je je geld terug (dit geldt onder bepaalde voorwaarden, die tijdens het kennismakingsgesprek ook worden besproken). Wellicht mooi om te vermelden dat ik dit tot op heden nog niet heb hoeven doen. Wil je een paar ervaringen van mijn coachees lezen, dan wil ik je graag verwijzen naar…

Ik ben momenteel nog onder behandeling van een therapeut/psycholoog/praktijkondersteuner. Kan ik dan wel gecoacht worden of moet ik wachten tot dat traject klaar is?

Coaching en andere hulpverlening bijten elkaar niet. In een coachtraject gaan we vooral aan de slag met de geestelijke zaken, waarbij therapie en andere hulpverlening meer aan de oppervlakte blijven en gericht op lichaam en psyche.

 

Staat je vraag er niet tussen? Stuur dan even een mail naar info@uniquepearl.nl en dan probeer ik hem zo snel mogelijk te beantwoorden!

 

Unique Pearl

Celebesstraat 42
3312 XC Dordrecht
KvK 62685538

Contact: 
info@uniquepearl.nl

 

Openingstijden:
alleen op afspraak