Ik was niet goed genoeg.

Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. In God geloven was voor mij een vanzelfsprekendheid. Ik heb nooit getwijfeld aan het bestaan van God. Nooit. Maar ik ben opgegroeid met het beeld van een strenge en straffende God. Dat zorgde ervoor dat ik bang was voor God. Ik was zo bang om fouten te maken, ik geloofde niet dat ik ooit goed genoeg voor Zijn liefde zou kunnen zijn. Het maakte dat ik een basis had, maar het was een onveilige basis, een basis vanuit angst.

Dit had invloed op hoe ik opgroeide. Ik deed altijd wat men van mij verwachtte. Ik paste me altijd aan, omdat ik merkte dat ik dan wel geaccepteerd werd en ik stopte andere dingen weg. Maar ik mocht mezelf niet zijn. Ik had het gevoel niet goed genoeg te zijn.

Ík was niet goed genoeg.

Op een bepaald moment kwam ik in moeilijke omstandigheden terecht. Mijn basis leek weg te vallen. In die periode mocht ik God als een liefdevolle Vader gaan leren kennen en Hem leren vertrouwen. Ik koos ervoor me op Hem te richten en op wat Hij wilde, in plaats van op wat anderen meenden dat goed voor mij was.

Daarna, door de jaren heen, heb ik stapje voor stapje mogen leren dat Zijn genade voor mij genoeg is. Ik heb geleerd dat ik, dankzij Hem, met zelfvertrouwen in het leven mag staan. Ik heb geleerd om mezelf te accepteren en blij te zijn met mezelf. Ik heb geleerd om van mijn fouten te leren in plaats van mezelf af te wijzen. Dat de Vader mij precies goed heeft gemaakt. Omdat Hij mij heeft geaccepteerd, omdat Hij blij met mij is. God maakt geen fouten. Hij heeft mij gewild. Met al mijn talenten en kwaliteiten, nukkigheden en onhebbelijkheden. 😉

Dat is gegaan met vallen en opstaan. Ik heb leren ontdekken waar mijn grenzen lagen en deze te stellen. Ik heb o.a. een angststoornis, faalangst, perfectionisme en een burnout mogen overwinnen. Zoveel stappen uit mijn comfortzone! Ik ben nog steeds een project met werk in uitvoering, maar dankzij God geloof ik niet meer in de leugens die ik ooit ben gaan geloven en op een dag is het project klaar en voltooid!

In 2015 heb ik mijn eigen bedrijf Unique Pearl opgericht.

Zodat ik andere vrouwen, die met hetzelfde worstelen, kan helpen om (wat sneller dan ik heb gedaan) die worsteling te overwinnen en blij met zichzelf leren te zijn, zichzelf leren te accepteren.

Zodat zij leren wie ze werkelijk zijn en zich durven te laten zien, met hun talenten en kwaliteiten! Zodat zij niet blijven hangen in die worsteling of denken het alleen te moeten doen.

Ik hoop andere vrouwen te empoweren en te inspireren zodat zij ook stappen durven te gaan zetten om hun eigen droom te gaan realiseren. Ik ben er namelijk ervan overtuigd dat onzekerheden overwonnen kunnen worden en ik gun het iedere vrouw om zichzelf te durven zijn en zich durft te laten zien zoals ze werkelijk is. Ik gun het iedere vrouw om het plan dat God voor haar heeft bedacht durft te gaan realiseren!

Wat je over mij moet weten…

Ik ben een echte doener dus “niet … uhm… praten maar poetsen (ik ben héééél erg netjes opgevoed) ;)”. Ik kan niet liegen of bluffen. Ik doe wat ik zeg en ben wat ik doe. In mijn werk als identiteitscoach betekent dat, dat ik altijd eerlijk met je ben, zelfs al is dat confronterend. Ik kan vrij direct zijn en to the point, maar tegelijkertijd kies ik voor diepgaand, verbindend, opbouwend, bemoedigend en/of troostend. Ik ga in mijn coaching voor lev, lef, en leven.

Heb je eenmaal een plek in mijn hart, dan moet je wel heel erg je best doen voordat ik je weer laat gaan… en geloof me, er is nog plek zat. Ik heb een groot hart. Dus pas op: voor je het weet zit je erin!

Mijn familie, vrienden en klanten omschrijven mij als…

Echt, eigenwijs, eerlijk, enthousiast, inspirerend, bemoedigend, kleurrijk, liefdevol, gepassioneerd, trouw, leuke humor, doorzetter, spontaan, altijd in beweging, jankboei.

En verder….

ik heb geen bucketlist, want ik geloof dat ik het eeuwige leven heb. Dus tijd zat! 😉

… al hoop ik stiekem dat Jezus nog even wacht om terug te komen, want ik heb nog heel veel plannen met mijn bedrijf en ik weet nog niet precies hoe dat eeuwige leven vorm gaat krijgen….

….ben ik getrouwd met de liefste man van de wereld, heb ik drie prachtige kinderen, waarvan twee pubers (help! :D) …

….loop ik als ik vrij ben gewoon in mijn oude kloffie rond dat niet persé matcht met elkaar maar ik ben nu eenmaal niet zo wegdoenerig op het gebied van kleding…

… heb ik een naaimachine staan met een tas voor stofjes, stel dat ik nog es tijd heb (die staan er al minstens drie jaar) …

Geniet ik enorm van…

lezen… leuke dingen doen met mijn gezin… een goed gesprek met God of anderen om me heen… een wandeling… zon, zee en strand… lekker uit eten… een goed glas wijn of triple bier… en KOFFIE!!

Ik houd ook erg van stippen, sparkles en ballonnen! 🙂

Nu dat ik mijn al mijn geheimen en worstelingen aan je hebt blootgegeven, wordt het tijd dat ik jou leer kennen, vind je ook niet? 😉 Dus….

Misschien nog leuk om te weten…. 

Unique Pearl

Unique Pearl staat voor uniek en waardevol. Zoals een parel waardevol is en het ontstaan van een parel niet vanzelf gaat, gaat ook jouw proces niet vanzelf. Je moet door pijn en moeite heen om tot acceptatie en groei te komen.


Of herken je jezelf in mijn verhaal en zou je ook graag zelfverzekerder in het leven willen staan? Klik hier om meteen een afspraak te maken zodat ik met je mee kan denken wat jou zou kunnen helpen!

Contactgegevens:
tel. +31 (0)6 – 4913 21 76

KvK 62685538
Rek.nr. NL NL88 ASNB 0707 7999 45

© 2018 Unique Pearl – PrivacyverklaringAlgemene VoorwaardenCookies
Lizzie Kamerling