U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

10 tips die je gaan helpen om stoppen met piekeren en vanuit de rust te gaan leven, zodat je de hectiek van alledag aankan!

 

 
Wil jij dat ook?
Meld je dan hier aan!

 

 

 

'Burn out is een keuze"... of niet?

Gepost 2018/02/22

Toen ik de titel van dit boek las, dacht ik: Dit is duidelijk niet mijn boek. 

Ik was op zoek naar meer informatie hoe te herstellen van burn out-klachten. En dan deze titel. Hoe kon iemand dit nu zeggen? 
Ik sloeg het boek over. (Ik heb hem trouwens nog steeds niet gelezen.)

Inmiddels ben ik een paar jaar verder. 

En steekt er de laatste tijd telkens weer opnieuw een regel de kop op als ik aan het nadenken ben over een onderwerp voor een blog. 

Bedenk eerst heel goed of je dit wilt lezen en voor je verder leest: fasten your seat belt!

Lees de rest van deze post »

Hoe gaat het met jou?

Gepost 2018/01/30
Hoe vaak gebeurt het niet dat als je iemand vraagt hoe het met die persoon gaat, je als antwoord krijgt dat het goed gaat.
 
De laatste tijd stel ik die vraag niet meer zo vaak.
Niet dat ik niet minder geïnteresseerd ben in de ander. En als ik merk dat die ander niet eerlijk is tegen over mij of zichzelf dan prik ik daar écht wel doorheen.
Lees de rest van deze post »

Hoeveel kilometer staat er al op de teller?

Gepost 2018/01/18

Er wordt weleens gezegd dat je pas leert autorijden als je je rijbewijs hebt gehaald. Je hebt je papiertje op zak, maar dan komt het echte leren rijden pas. Er is wel een belangrijke voorwaarde. Je auto moet wel van de parkeerplaats af. Je kan daar voor altijd niet blijven staan. 

Want dan gebeurt er helemaal niets. 

Je leert niet rijden. Je doet geen rijervaring op. Je komt ook niet op je bestemming.. 

Komen wij op onze bestemming in het leven? Of laten we ons door angst en onzekerheid leiden?

 Lees de rest van deze post »

Een nieuw jaar, een nieuw begin...

Gepost 2018/01/03

Allereerst wens ik je een heel goed en gezegend 2018, met veel liefde, met rust, met vertrouwen, en met zelfvertrouwen!

In mijn laatste blog van het jaar gaf ik als tip mee om eens niet te kijken naar de dingen die je zou moeten doen, maar die je zou kunnen laten. Is dat gelukt? 

Als je die blog nog niet gelezen hebt en je wilt hem alsnog lezen, dan kun je hem hier lezen.

Heb je teruggeblikt? Wat betekende dat voor jou? Welk gevoel gaf het je? 

Als je merkte dat het je een gevoel van falen gaf, dan wil ik je vandaag het volgende meegeven.

Lees de rest van deze post »

Even terugblikken...

Gepost 2017/12/30

Ik wil even met je terugblikken op het afgelopen jaar. Hoe is het gegaan? Had je plannen gemaakt aan het begin van het jaar? Had je je voorgenomen om het dit jaar anders te doen? En, is het gelukt? Heb je je plannen kunnen realiseren? Heb je dingen dit jaar anders gedaan? 

Misschien durfde je niet eens plannen te maken omdat je gezondheid niet meewerkt. omdat je de financiën mist, of misschien twijfel je over het feit óf je wel zou kunnen veranderen, dus deed je maar niets. 

Lees de rest van deze post »

Wat ligt er bij jou te verstoffen?

Gepost 2017/11/03

Vroeger als klein meisje wilde ik heel graag op een luchthaven werken, als tolk of achter de balie. De drukte, mensen helpen, de geur die er hangt, de sfeer sprak me allemaal enorm aan.

 

Mijn ouders wilden niet dat ik verder ging leren, dus ik ging na de middelbare school een baan zoeken. Een van mijn eerste banen was receptioniste. Het was niet op een luchthaven, maar op een advocatenkantoor en wel achter een balie.

Lees de rest van deze post »

Welke obstakels heb jij nog op te ruimen?

Gepost 2017/10/06

Soms heb je nog van die dingen waarvan je dacht dat je er mee afgerekend had en ze komen dan weer keihard terug.

Herken je dat? De afgelopen tijd merkte ik dat de geest van angst weer de kop opstak. Ik geloof namelijk dat angst niet zomaar een negatieve emotie is, maar een geest is die ons bezet kan houden, gevangen kan houden. En ik geloof dat als je je hart kunt openstellen voor de geest van angst als je je teveel richt op andere zaken en je je te weinig richt op God.

Lees de rest van deze post »

Oeps, daar deed ik het bijna weer!

Gepost 2017/09/25

Bijna…. tuinde ik er weer in. Hop, zo die valkuil weer in… niet voldoende mijn grenzen aangeven. Grenzen aangeven. Je weet waar je grenzen liggen en toch voor je het weet heb je al weer ja gezegd. Herken je dat?

 

 

Een keer per twee jaar is het rommelmarkt van de kerk. En als ik iets leuk vind is het meehelpen om te verkopen, beetje kletsen, gezellig iedereen weer zien. Genieten van alle mensen en samen wat doen… Het probleem is, ik vind bijna alles leuk om te doen, dus het is niet alleen de rommelmarkt die voorbij komt.

Lees de rest van deze post »

Ben jij het meisje op de roze fiets?

Gepost 2017/08/25

Meisje met de roze fiets… daar sta je dan te wachten totdat je kunt oversteken. Alles matcht, je roze met witte fiets matcht met je roze met witte sneakers en roze met witte oortjes. Verder een zwart outfit met witte letters op je shirt. Dat geeft een mooi contrast. Zo op het eerste gezicht een perfect plaatje.

Lees de rest van deze post »

Ahoy!

Gepost 2017/08/18

Ik ben weer terug van drie weken ondergedompeld te zijn in eerst een week geestelijk bijtanken op een zomerconferentie hier in Nederland en daarna nog twee weken rust, prachtige natuur, zonneschijn en heerlijk ontspannen in het mooie Tsjechië!

Lees de rest van deze post »

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?